Review – Wreck This Journal

Wreck This Journal, wat betekent ‘Sloop Dit Dagboek’, is een doe-boek vol opdrachten die je in willekeurige volgorde mag uitvoeren. Omdat het boek gemaakt is om kapot te maken moeten alle opdrachten niet tot in de puntjes uitgevoerd worden, wat het voor de perfectionisten onder ons toch wel moeilijk maakt. In Amerika ontstond er al een grote gekte rond Wreck This Journal, en ondertussen kan je het boek ook al een tijdje in België en Nederland verkrijgen.Keri Smith 
Keri Smith is een Canadese schrijfster/illustrator die voornamelijk boeken schrijft over creativiteit. Ze dwingt je in haar boeken eigenlijk om je creativiteit los te laten. Je moet dingen doen die je met een gewoon boek normaal nooit zou doen. Smith zelf noemt haar boeken ‘uitlaatkleppen’. Je kan er namelijk op een sociaal verantwoorde wijze frustraties en ongenoegens mee kwijtraken.


Een unieke ervaring 
De opdrachten in Wreck This Journal zijn heel uiteenlopend, maar wel leuk, smerig en vooral grappig om uit te voeren. Eens je alle opdrachten hebt uitgevoerd heb je ook een uniek boek in je bezit. Iets wat niemand anders heeft. Want iedereen voert de opdrachten natuurlijk op zijn eigen, unieke manier uit. Een voltooid Wreck This Journal ziet er dus nooit twee keer hetzelfde uit.
Internet
Op verschillende fora wisselen aanhangers van Wreck This Journal ideeën en tips uit, en op YouTube kan je filmpjes terugvinden waarin je kan zien hoe verschillende opdrachten worden uitgevoerd.

Enkele jaren geleden liet ook ik me helemaal gaan met het boek, en maakte ik tijdens het kleuren en knippen door een video van het hele gebeuren. Kijk hier mee hoe ik mijn Wreck This Journal stuk maak.


Ik vond het leuke opdrachten en kijk zelfs nu nog regelmatig terug in mijn boek. Zeker een aanrader voor de creatievelingen onder ons, maar ook voor diegenen die hun wereld willen verbreden en wat roekelozer willen leven.

Je kan het boek bestellen via bol.com of kopen in je boekhandel. De prijs ligt rond de 12 euro.Beoordeling Goodreads: 4,29/5
Mijn beoordeling: 3/5

(Dit artikel bevat affiliate links)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Bucket list - Citytrip top 10

Volgende bericht

10 dingen die je gezien moet hebben op Curaçao