Recept - Gezonde havermout pannenkoeken

Deze havermout pannenkoekjes zijn echt heel lekker. (Serieus!) Daarbovenop vullen ze goed, én zijn ze gezond. Ideaal als ontbijt of als lunch. Ik maak er ook graag wat gebakken appeltjes bij, wat erg lekker is in combinatie met de smaak van de havermout pannenkoeken. Hieronder volgt het recept dat ik gebruik. 

Havermout pannenkoeken

Benodigdheden (Voor een 10-tal pannenkoekjes)
- 90g haver
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 240 ml amandelmelk
- 1 banaan

Bereidingswijze
- Voeg alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een glad geheel.
- Verhit wat neutrale olie (of boter of dergelijke) in een pan en giet er wat beslag in. 
- Bak aan één kant tot er belletjes ontstaan. 
- Draai het pannenkoekje dan voorzichtig om met een spatel en bak aan de andere kant.
- Bak vervolgens al het beslag op deze manier en stapel de pannenkoeken op een bordje.

Gebakken appeltjes

Benodigdheden
- 1 appel
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel suiker (of vanille suiker)

Bereidingswijze
- Snij de appel in stukjes.
- Verhit wat neutrale olie (of boter) in een pan en voeg er de appeltjes, de kaneel en de suiker aan toe.
- Blijf de pan enkele minuutjes bewegen zodat de appels niet aanbranden.


Smakelijk!

Geen opmerkingen