Bucket list – Citytrip top 10

Collage met stedenfoto's

Ik maak graag lijstjes en ik reis graag. Vandaar dus deze ‘Bucket List – Citytrip top 10′. Elk jaar gaan mijn mama, mijn zus en ik zo’n vijftal dagen op citytrip. Familietraditie, zeg maar. Mijn papa en mijn broer blijven dan thuis zodat wij, als dames onder elkaar, eens goed kunnen gaan shoppen. Natuurlijk combineren we het winkelen ook met wat cultuur. Als ik ergens kom dan wil ik ook alles gezien hebben. De volgende steden staan allemaal hoog op mijn bucket list en ik hoop ze dan ook snel eens te kunnen bezoeken.


01. NEW YORK

Central Park, Grand Central Station, The Brooklyn Bridge, The Chrysler Building, Times Square, Fifth Avenue, het vrijheidsbeeld,… . Ik wil het allemaal gezien en meegemaakt hebben. 


02. VALENCIA

De moderne architectuur van Valencia spreekt me enorm aan. In de Ciudad de las Artes y las Ciencias, oftewel de Stad van Kunst en Wetenschap, zou ik denk ik dagen kunnen rondwandelen. Daarbovenop heeft Valencia ook nog eens mooie stranden. Een citytrip met cultuur én strand? Win-Win. 


03. MILAAN

Shoppen shoppen, shoppen. Do I need to say more? Al wil ik de Dom van Milaan ook wel heel graag eens bezoeken.


04. BERLIJN

Berlijn. De stad die barst van de geschiedenis. Het Holocaust monument, de Brandenburger Tor, de Berliner Dom en de Berlijnse muur zijn enkele dingen die ik zeker bezocht wil hebben. 


05. ABU DHABI

Enkele maanden geleden ben ik voor het eerst in de Arabische Emiraten (Dubai) geweest en… WAUW. Het was er zo mooi en de mensen waren er zo vriendelijk. Vandaar dat ik sowieso ook Abu Dhabi eens wil bezoeken. Vooral de Sjeik Zayed moskee lijkt me heel indrukwekkend om in het echt te kunnen zien.


06. MARRAKECH

Marrakech lijkt me een gezellige en mooie stad. Ik zie mezelf al tussen de kraampjes op de soek rondlopen. De Majorellentuin, die ooit nog in het bezit geweest is van Yves Saint Laurent, wil ik er ook graag zien. 


07. BOEDAPEST

Ook Boedapest lijkt me zo’n gezellige stad om in rond te wandelen. O.a. het Burchtpaleis, het Parlement en het Vissersbastion geven de stad zo’n sprookjesachtige uitstraling. Ik vind het wel iets hebben en wil het graag eens in het echt meemaken. 


08. MADRID

Madrid lijkt me de perfecte stad om cultuur en shoppen te combineren met lekker Spaans eten. Laat maar komen, die citytrip! 


09. KOPENHAGEN

Al sinds mijn kindertijd wil ik het beeld van de kleine zeemeermin zien. Het bekende pretpark ‘Tivoli’ lijkt me ook leuk om eens te bezoeken. 


10. WENEN

Van mooie koninklijke gebouwen gaat mijn hart toch altijd een beetje sneller slaan. Het Paleis van Versailles vond ik bijvoorbeeld gé-wel-dig! En aangezien Wenen bekend staat als een stijlvolle en elegante stad met tal van paleizen en kerken, denk ik dat dit een stad naar m’n hart gaat zijn. Bovendien hebben ze er de Spaanse Rijschool (ik ben een paardenliefhebber), spenderen Wenen veel tijd in de bekende Weense koffiehuizen (lekker!), en eten ze er graag Sachertorte (chocoladetaart!!!). Mijn koffers staan al klaar!!!


Ben jij al in één (of meerdere) van deze tien steden geweest?

Fotocollage citytrip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volgende bericht

Review - Wreck This Journal