Bucketlist - Citytrip top 10

Barcelona 2014

Ik maak graag lijstjes en ik reis graag. Vandaar dus deze citytrip top 10. Elk jaar gaan mijn mama, mijn zus en ik zo’n vijftal dagen op citytrip. Familie traditie, zeg maar. Mijn papa en mijn broer blijven dan thuis zodat de madammen eens goed kunnen gaan shoppen. Natuurlijk combineren we het winkelen ook met wat cultuur. Als ik ergens kom wil ik ook alles gezien hebben. De volgende steden staan allemaal hoog op mijn bucketlist en ik hoop ze dan ook snel eens te kunnen bezoeken.

New York
Central Park, Grand Central Station, The Brooklyn Bridge, The Chrysler Building, Times Square, Fifth Avenue, het vrijheidsbeeld,… . Ik wil het allemaal gezien en meegemaakt hebben.

Valencia
De moderne architectuur van Valencia spreekt me enorm aan. In de Ciudad de las Artes y las Ciencias, oftewel de Stad van Kunst en Wetenschap, zou ik dagen kunnen rondwandelen. Daarbovenop heeft Valencia ook nog eens mooie stranden. Een citytrip met cultuur én strand? Win-Win.

Milaan
Shoppen shoppen, shoppen. Do I need to say more? ;)
Al wil ik de Dom van Milaan ook wel heel graag eens bezoeken.

Berlijn
Berlijn. De stad die barst van de geschiedenis. Het Holocaust monument, de Brandenburger Tor, de Berliner Dom, en de Berlijnse muur zijn enkele dingen die ik zeker bezocht wil hebben.

Abu Dhabi
Enkele maanden geleden ben ik voor het eerst in de Arabische Emiraten (Dubai) geweest en… WAUW. Het was er zo mooi en de mensen waren er zo vriendelijk. Vandaar dat ik sowieso ook Abu Dhabi eens wil bezoeken. Vooral de Sjeik Zayed moskee lijkt me heel indrukwekkend om in het echt te zien.

Marrakech
Marrakech lijkt me een heel gezellige en mooie stad. Ik zie mezelf al tussen de kraampjes op de soek rondlopen. De Majorellentuin, die ooit nog in het bezit geweest is van Yves Saint Laurent, wil ik er ook graag zien.

Boedapest
Ook Boedapest lijkt me zo’n gezellige stad om in rond te wandelen. O.a. het Burchtpaleis, het Parlement en het Vissersbastion geven de stad zo’n sprookjesachtige uitstraling. Ik vind het wel iets hebben en wil het graag eens in het echt meemaken.

Madrid
Madrid lijkt me de perfecte stad om cultuur en shoppen te combineren met lekker Spaans eten. Laat maar komen, die citytrip!

Kopenhagen
Al sinds ik klein was wil ik het beeld van de kleine zeemeermin zien. Het bekende pretpark Tivoli lijkt me ook leuk om eens te bezoeken.

Wenen
Ik word week van mooie, sierlijke koninklijke gebouwen. (Het Paleis van Versailles vond ik bijvoorbeeld gé-wel-dig!) En aangezien Wenen bekend staat als een stijlvolle en elegante stad met tal van paleizen en kerken… JA! Ik denk dat dit een stad naar m’n hart is. Bovendien hebben ze er de Spaanse Rijschool (ik ben een paardenliefhebber), spenderen Wenen veel tijd in de bekende Weense koffiehuizen (lekkerrr), en eten ze er Sachertorte (chocoladetaart). Mijn koffers staan al klaar!!!

Ben jij al in één (of meerdere) van deze tien steden geweest?

Liefs, Sarah

Geen opmerkingen