10 dingen die je gezien moet hebben op Curaçao

Altijd al gedroomd van een tropisch eiland? Dan is Curaçao the place to be. Met parelwitte stranden en een helderblauwe zee kan je hier overheerlijk genieten! Zet deze 10 plaatsen alvast op je bucket list!

Het eiland
Curaçao is een tropisch eiland dat voor de kust van Venezuela in het zuidelijke deel van de Caraïbische zee ligt. Samen met het onbewoonde eilandje 'Klein Curaçao' is het een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland is 61km lang en heeft ruim 150.000 inwoners. De hoofdstad is Willemstad. Het is de enige stad van het eiland en staat bekend om zijn felgekleurde handelshuizen aan de kade. De officiële talen die men in Curaçao spreekt zijn Nederlands, Engels en Papiaments. De bevolking zelf is ook ontzettend divers. De meerderheid is Creool (gemengde Afrikaanse en Europese afkomst), maar er wonen ook Nederlanders, Chinezen, Libanezen, Portugezen, Indiërs, Dominicanen, Haïtianen en Columbianen. 80% van de bevolking is er Rooms-Katholiek.

Het klimaat 
De warmste maanden zijn augustus, september en oktober. De koudste maanden zijn januari en februari. Het temperatuursverschil is 2,5°C om precies te zijn. Het eiland heeft dus een redelijk constante hoge (27,5°C gemiddeld/jaar) temperatuur. Er waait ook altijd een verkoelende noordoostenwind, die de hoge temperatuur draaglijk maakt. Ook het zeewater is altijd lekker warm; gemiddeld 27°C.

Het regenseizoen valt tussen oktober en januari. Het orkaanseizoen valt tussen juni en november. Dit klinkt echter allemaal erger dan het in werkelijkheid is. Het regent namelijk maar heel weinig in Curaçao, en àls het regent is het vaak kort maar krachtig. Orkanen of tropische stormen bereiken het eiland bovendien ook maar zelden. 

>> Lees! Curaçao - Reistips. Al mijn tips voor een reisje naar Curaçao heb ik in een apart artikel verzameld. Hieronder volgen de 10 dingen waarvan ik vind dat je ze zeker eens gezien moet hebben op Curaçao. 

10 dingen die je gezien moet hebben op Curaçao!

1. Rif Fort
Rif Fort werd vroeger gebruikt als uitkijktoren om de haven te beschermen. Vandaag de dag kan je er leuk winkelen of gezellig een terrasje doen. Er ligt ook een bioscoop in de buurt.


2. Slavernijmuseum Kura Hulanda
Ideaal voor diegenen die wat meer willen leren over de geschiedenis van Curaçao. Het museum is gebouwd rond het plein waar vroeger de slaven arriveerden.


3. Willemstad
De handelskade met de gekleurde huisjes en de pontjesbrug is een plaats die men moet gezien hebben. Al is het maar om er een foto te kunnen maken.


4. Shete Boka
Shete Boka is een nationaal park met een tiental inhammen of baaien waarin drie verschillende soorten zeeschildpadden hun eieren leggen.


5. Struisvogelkwekerij
In de struisvogelkwekerij, waar ze zo’n 600-tal struisvogels hebben, kan je een leuke rondleiding krijgen. Je komt er alles te weten over de dieren die er leven en je mag er zelfs struisvogels eten geven als je durft.


6. Klein Curaçao
Als je niet zeeziek wordt dan is Klein Curaçao zeker een aanrader. Ongeveer 2 uur varen vanuit Curaçao en je komt op het onbewoonde eiland dat maar 1,7 km2 groot is. Je kan er duiken of snorkelen, of naar het scheepswrak of de vuurtoren gaan kijken.


7. Stranden
Curaçao heeft talrijke mooie stranden. Enkele aanraders zijn Grote Knip, Playa Kalki en Daaibooibaai.


8. The Blue Room
Oftewel 'de blauwe kamer'. Het is een grot waarin je naar binnen moet zwemmen om een mooi blauw licht te kunnen zien dat wordt gereflecteerd door licht en water.

9. Christoffelpark
Het Christoffelpark is een natuurgebied met ontzettend mooie flora en fauna. Je kan er wandelingen maken of je kan kiezen voor een pick-up safari onder begeleiding van een parkranger.

10. Wilde Flamingo's
Bij Jan Thiel kan je wilde flamingo's spotten. Altijd mooi om te zien voor de (dieren)liefhebbers onder ons.


Ben jij al eens in Curaçao geweest? Zo ja, wat zijn volgens jou leuke bezienswaardigheden? 


Geen opmerkingen