Recept - Pompoensoep met appel

Tijdens de herfst sla ik altijd aan het bakken en het koken. Ik hou van pompoen dus dat verwerk ik overal in. Te lekker gewoon. Vorige jaren deelde ik al een recept voor pompoensoep met kastanje en pompoensoep met sinaasappel, dus dit keer is het tijd voor een pompoensoep met appel. Dat geeft de soep een frisse smaak en is meteen weer eens iets anders. Alvast veel kookplezier!

BENODIGDHEDEN
- 500g pompoen
- 2 appels
- 1 grote ui
- 1,5 l water
- 3 groentebouillonblokjes
- Peper en zout
- Eventueel pompoenpitolie, room en/of peterselie voor de afwerking

BEREIDINGSWIJZE
Snij de pompoen, de appels en de ui in blokjes.
Voeg alle ingrediënten samen en laat zo'n 30 minuten koken.
Pureer de soep en breng, indien nodig, op smaak met peper en zout.
Werk eventueel af met enkele druppeltjes pompoenpitolie, room en/of peterselie.


SMAKELIJK!

8 opmerkingen

  1. Een bijzondere combinatie, ik had er niet eerder over gehoord. Het lijkt mij heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kende deze combinatie ook nog niet zo lang. De appel geeft de soep een erg frisse toets. Persoonlijk vind ik dat echt wel goed bij de pompoen passen :)

      Verwijderen
  2. Ah heerlijk! Soep smaakt mij eigenlijk altijd, maar in de herfst toch nog net dat tikkeltje meer :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, éh? Mij smaakt dat ook altijd meer tijdens de herfst (en winter)! Lekker om jezelf op te warmen als het koud is.

      Verwijderen
  3. Wat een heerlijke recept.Creatieve recept zeg. Ik ga hem uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt me een erg lekker recept. Mijn moeder is gek op pompoen dus ik laat het recept haar ook zien

    BeantwoordenVerwijderen