Recept - Makkelijke appeltaart met speculoos

Appeltaart mag tijdens de herfst gewoon niet ontbreken. Normaal ben ik niet de persoon die graag taarten met fruit erin eet, maar wanneer er dan ook speculoos in verwerkt wordt verandert dat de zaak. Jawel, deze taart is echt lékker. En erg makkelijk om te maken ook. Probeer het zelf ook eens zou ik zeggen ;)

BENODIGDHEDEN

  • 1 pak bladerdeeg
  • 150 g speculoos
  • 125 ml volle room
  • 4 rode appels
  • Confituur naar keuze

BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200°C. 
- Leg het bladerdeeg in een ingevette taartvorm en doorprik het deeg met een vork, zodat het niet opblaast tijdens het bakken. 
- Maal de speculoos fijn en meng de room erdoorheen. Verdeel dit vervolgens over de bodem van het bladerdeeg. 
- Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Schik ze daarna mooi in de taartvorm. 
- Bak de taart 30 minuten in de oven op 200°C. De appelschijfjes zullen goudbruin zien. 
- Haal de taart uit de oven en smeer er een dunne (of dikke, het is maar wat je graag hebt) laag confituur naar keuze over. 

- Extra lekker met een bolletje vanille ijs en een tasje Nespresso erbij ;)



SMAKELIJK! 

6 opmerkingen

  1. Ik ben normaal geen favoriet van warm fruit, maar appeltaart kan er bij mij wel in ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook niet. Appeltaart is bij mij ook één van de weinige 'fruitdingen' die ik wél lust. Zo lekker :)

      Verwijderen
  2. Ik heb vandaag nog appeltaart op, mmm! Deze ziet er ook goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. aah dit ziet er heerlijk uit! volgens mij zijn alle vormen van appeltaart lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje :) En ja, appeltaart smaakt mij ook altijd wel. Yum.

      Verwijderen