Recept - Chocolate chip pindakaas koekjes

Stel je een chocolate chip cookie voor, maar dan met de lekkere smaak van pindakaas. Dat is dit koekje! Ideaal voor de pindakaas liefhebber en éxtra lekker met een glaasje melk erbij! 

Benodigdheden (voor 30 koekjes)
- 100g boter
- 150g pindakaas
- 1 ei
- 200g lichte basterdsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 130 g bloem
- 1 tl vanille extract
- 150g chocoladestukjes

Bereiding
- Klop de boter, de pindakaas en de suiker tot een luchtig geheel
- Voeg het ei, het vanille extract, de bloem en het bakpoeder toe
- Mix alle ingrediënten samen tot een niet-plakkend deeg
- Spatel de chocoladestukjes er voorzichtig doorheen

- Rol het deeg in kleine bolletjes (zo groot als een walnoot) en druk ze een beetje plat
- Leg ze op een bakplaat met een bakpapiertje
- Laat ze 16 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C

Wanneer je de koekjes uit de oven haalt zullen ze nog zacht aanvoelen. Dat is normaal! Ze worden harder tijdens het afkoelen. 




SMAKELIJK! 

Geen opmerkingen