Recept - Appeltaart met Werther's Original

Een taart om handen en vingers van af te lekken. Normaal heb ik het niet zo voor de taarten met fruit erin, maar dit is toch echt een uitzondering. De combinatie van de Werther's Original karamel en de frisse smaak van de appels is erg lekker. Doe daar een bolletje ijs en een toefje slagroom bij en je bevindt je in de desserten-hemel. Y u m m i e! 

Benodigdheden
- 1 kant-en-klaar bladerdeeg
- 25 Werther's Original snoepjes
- 25g maïzena
- 90g kandijsuiker
- 2 eierdooiers
- 125ml room
- 125ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 appels
- 0,5 citroen


Bereiding
- Leg het bladerdeeg in een taartvorm en snij het teveel aan deeg van de rand weg
- Snij de appels in dunne schijfjes en schik deze op het bladerdeeg
- Giet het sap van de halve citroen over de appel om verkleuring tegen te gaan

- Verwarm de room in een pannetje op een laag vuur, en smelt er de Werther's Original snoepjes in.
(Dit kan een tijdje duren!)

- Klop de eierdooiers samen met de kandijsuiker op, en voeg er vervolgens de maïzena, de koude melk en de vanillesuiker aan toe. Klop tot een mooi geheel.

- Voeg nu de gesmolten room/karamel onder het mengsel en roer goed door.
- Giet het geheel over de appelschijfjes en plaats de taart 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160°.
- Serveer met een bolletje ijs (vanille of karamel) en een toefje slagroom.


SMAKELIJK!

Geen opmerkingen