Pittige paprikasoep

Een lekkere en gezonde paprikasoep. Makkelijk én snel te bereiden. Perfect voor liefhebbers van pikant eten, want het is best een pittig gerechtje. Geniet er alvast van. 

Benodigdheden
  • 4 el olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 rode paprikas, in blokjes
  • 1 liter water 
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 dl kokosmelk
  • 4 el kerriepoeder
  • 4 el paprikapoeder
  • 2 el kurkuma
  • Peper en zout

Bereidingswijze
  • Verhit de olie in een kookpot en voeg de ui en de knoflook toe. Bak zo'n vijf minuten (tot glazig) onder constant roeren.
  • Voeg vervolgens de paprikas, de kokosmelk, het water, het bouillonblokje, de kerriepoeder, het paprikapoeder en de kurkuma ook toe. Breng dit alles aan de kook.
  • Laat 30 minuten koken.
  • Mix de soep daarna goed door of maak gebruik van een blender.
  • Afkruiden met peper en zout.

Smakelijk!

Geen opmerkingen