Vegetarische wok met kokos en curry

Een lekker vegetarisch wok gerecht voor iedereen die van kokos en curry houdt. 


Benodigdheden (4 personen)

  • 3 el limoen
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 250g sojascheuten
  • 250g quorn
  • 5 el tomatenpuree
  • 2 dl water + 1 groentebouillonblokje
  • 250g roerbakmie + 350 ml water + 1 groentebouillonblokje
  • Olijfolie
  • 1 el kurkuma
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el paprikakruiden
  • 2 el curry kruiden
  • Peper 
  • Zout

Bereiding

  • Snij de ui en knoflook fijn.
  • Snij de wortelen, de paprika en de quorn in blokjes
  • Giet wat olijfolie in een wokpan en voeg er de knoflook en de ui aan toe.
  • Voeg de wortelen en de paprika toe en roerbak het geheel vijf minuten.
  • Giet vervolgens 2 dl water over het geheel en voeg 1 groentebouillonblokje toe. Laat 10 minuten koken.
  • Voeg intussen (in een extra kookpot) de roerbakmie toe aan 350 ml water samen met een groentebouillonblokje, en roer tot de bouillon is opgenomen. 
  • Na ongeveer 10 minuten de tomatenpuree, de sojascheuten, de kokosmelk, de quorn en de roerbakmie aan het groentemengsel toevoegen. Roerbak dit geheel nog eens vijf minuten.
  • Voeg dan de kurkuma, de bruine suiker, de paprikakruiden, de curry kruiden en het limoensap toe.
  • Goed afkruiden met peper en zout.

Smakelijk!

Geen opmerkingen