Vegetarische paella

Het is eens iets anders... Vegetarische paella met courgette en paprika. Lekker, gezond en bovendien makkelijk te bereiden. Geniet er van.

Benodigdheden
  • 400 gram risottorijst
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels tomatenpuree
  • 2 rode paprika's 
  • 200 gram doperwten
  • 1 liter water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 350 gram vegetarische roerbakblokjes
  • olijfolie
  • Peper en zout
  • mespunt saffraan
  • 1 theelepel kurkuma


Bereidingswijze
  • Snij de courgette en de paprikas in stukjes
  • Hak de uien en de knoflook fijn
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en laat de ui en de knoflook goudgeel bakken
  • Voeg vervolgens de paprika's en de courgette toe en roerbak het geheel 2 minuten
  • Voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog één minuut
  • Voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe samen met de risottorijst
  • Schep het geheel goed door zodat de olie door de rijst wordt opgenomen
  • Voeg nu de erwten, de vegetarische roerbakblokjes, de saffraan, de kurkuma, het water en de bouillonblokjes toe
  • Schep het geheel nog eens goed door en laat het dan zo'n twintig minuten op een zacht vuurtje staan
  • Roer af en toe eens in de wokpan zodat de risottorijst het water makkelijker kan opnemen
  • Goed afkruiden met peper en zout

Smakelijk!

Liefs, Sarah

Geen opmerkingen