Vegetarische pompoenwokschotel

Een wokgerecht is lekker en bovendien snel klaar. Een wokpan is ook heel handig in gebruik. Het zorgt er namelijk voor dat het gerecht zijn frisse kleuren, smaken, vitamines en andere voedingsstoffen behoudt. Deze pompoenwokschotel is een lekker, herfstig gerechtje voor jong en oud.


Vegetarische pompoenwokschotel (voor vier personen)


Benodigdheden

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 wortelen 
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 g pompoen
  • 250 g sojascheuten
  • 5 eetlepels tomatenpuree
  • 20 ml sojasaus
  • 250g quorn
  • 4 blaadjes salie
  • 4 blaadjes laurier
  • peper
  • zout
  • paprikakruiden
  • 2 dl water + 1 groentebouillonblokje 
  • 2 dl room
  • 250 g roerbakmie + 350 ml water + 1 groentebouillonblokje 
  • 50 g boter


Werkwijze

  • Snij de ui en knoflook fijn.
  • Snij de wortelen, de paprika, de pompoen en de quorn in blokjes.
  • Laat dan de boter smelten en voeg er de ui en de knoflook aan toe.
  • Voeg de quorn, de pompoenblokjes en de sojasaus toe, en roerbak dit geheel 5 minuten.
  • Voeg dan de paprika en de wortel toe en roerbak dit geheel nog eens 3 minuten.
  • Giet vervolgens 2 dl water over het geheel en breng het aan de kook met de laurierblaadjes, de salie, peper, zout, een groentebouillonblokje en paprikakruiden. Laat dit 10 minuten koken.
  • Voeg intussen (in een extra kookpot) de roerbakmie toe aan 350 ml water samen met een groentebouillonblokje, en roer tot de bouillon is opgenomen.
  • Na ongeveer 10 minuten de tomatenpuree, de sojascheuten, en de room aan het groentemengsel toevoegen en het nog eens vijf minuten, onder voortdurend roeren, laten sudderen. 
  • Voeg vervolgens de roerbakmie ook toe.






SMAKELIJK!

Geen opmerkingen