Recept - Speculoos

Nooit heb ik geweten dat speculoos en speculaas verschillend waren. Ik dacht dat iedereen het gewoon anders uitsprak. Blijkt dat speculaas speculaaskruiden bevat, en speculoos specerijenloos is. Mind = blown. Daar had ik nog nooit bij stilgestaan. Qua smaak moet je bij speculaas denken aan van die dikke, kruidige koeken en bij speculoos aan de alom bekende Lotus koekjes. Aangezien ik zin had om speculaas te bakken maar geen speculaaskruiden in huis had, besloot ik dus maar om speculoos te maken. Lees zeker verder als je wilt weten hoe ik dat gedaan heb...


Benodigdheden (voor een 15-tal speculoosjes)


  • 115 gram zelfrijzende bloem (indien je geen zelfrijzende bloem hebt kan je patisseriebloem gebruiken en daar bakpoeder aan toevoegen)
  • 115 gram boter
  • 60 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel siroop
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel kaneel
  • Kristalsuiker


Bereidingswijze


  • Roer de kaneel onder de zelfrijzende bloem en zet dit eventjes apart
  • Voeg in een andere kom de suiker, de boter, de siroop en de eierdooier samen, en klop alles door elkaar tot het één geheel vormt
  • Voeg dan ook het bloem-kaneelmengel bij het geheel en mix verder 
  • Zet het deeg vervolgens 1 uur in de koelkast
  • Verwarm daarna de oven voor op 175 graden
  • Rol het deeg in kleine bolletjes en rol ze door kristalsuiker
  • Leg ze vervolgens op een bakplaat met een bakpapiertje 
  • Laat ze 12 tot 15 minuten bakken


Je weet dat de speculoosjes klaar zijn als je zachtjes op de koekjes kan drukken en ze dan automatisch weer terugveren. 


Smakelijk!

Liefs, Sarah

Geen opmerkingen