Gezonde havermout pannenkoeken

Ik schrok er zelf van maar dit was lekker. Echt heel lekker! Deze havermout pannenkoekjes zijn gezond, lekker en ze vullen goed. Ideaal als ontbijt of lunch. Ik maakte er ook wat gebakken appeltjes bij, wat erg lekker was in combinatie met de havermout pannenkoeken. Lees verder als je te weten wilt komen hoe ik alles gemaakt heb.

Havermout pannenkoeken

Benodigdheden (Voor 4 à 5 pannenkoekjes)
- 45g haver
- 0,5 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 120 ml amandelmelk
- 0,5 banaan

Bereidingswijze
- Voeg alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een glad geheel
- Verhit wat neutrale olie (of boter of dergelijke) in een pan en giet er wat beslag in. 
- Bak aan één kant tot er belletjes ontstaan. 
- Draai het pannenkoekje dan voorzichtig om met een spatel en bak aan de andere kant.
- Bak vervolgens al het beslag op deze manier en stapel de pannenkoeken op een bordje.

Gebakken appeltjes

Benodigdheden
- 0,5 appel
- 0,5 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel canderel suiker (of vanille suiker)

Bereidingswijze
- Snij de appel in stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en voeg er de appeltjes, de kaneel en de suiker aan toe.
- Blijf de pan enkele minuutjes bewegen zodat de appels niet aanbranden.


Smakelijk!

Geen opmerkingen